Kedi İlanlarıSiyam kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Siyam Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mistik bir hikâyesi ve kutsal bir anlamı olan siyam kedisi masmavi gözlerinde sanki gökyüzünü saklar. Dünyanın en popüler kedi ırklarından biri olan bu gizemli kediler eski çağlarda tapınak kedisi olarak bilinirmiş. Tayland’da tapınakların bekçileri olarak çok saygı görürmüş. Mistik birer simge olmalarının üzerinden uzun yıllar geçse de siyam kedilerinde asalet ve gizem hemen fark edilir. Siyam kedisi sahiplenmeyi düşünüyorsanız, bu ırk hakkında bazı şeyleri bilmelisiniz;

  • Sessiz bir kedi değildir. Gürültücü olabilir. Miyavlayarak çok şey anlatır.
  • Olan biten her şeyden çok çabuk etkilenirler. Yaşadıkları ortam çok önemlidir.
  • Uzun süre yalnız kalmaması gereken bir kedi ırkıdır.
  • Diğer kedi ırklarından oldukça farklı karakteristik özellikleri vardır.
  • Onunla zaman geçirebilecek ve onu dinleyebilecekseniz sahiplenmelisiniz.

Siyam Özellikleri ve Karakteri

Siyam kedilerinin yüzlerinde kendilerine özgü bir maske vardır. Modern ve geleneksel olmak üzere iki farklı görünümde olurlar. Modern siyam kedisinin kafa yapıları üçgen şeklindedir ve daha sevimli görünürler. Geleneksel siyam kedilerinin daha yuvarlak kafaları olur. Kürklerindeki özel bir renk ve desen dağılımı oldukça farklıdır.  Görünümlerindeki özgün estetik oldukça etkileyici karakteristik özelliklerle tamamlanır;

  • Çok konuşkan bir kedidir.
  • Koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir.
  • Siyam kedilerini mutlu etmek pek kolay değildir.
  • Sahibini çok severse aynı onun gibi davranır.
  • Algıları çok açıktır, etrafta olan şeylerden hemen etkilenir.
  • Stres ve gerginlik hastalanmalarına bile sebep olur.
  • Yalnızlıktan hiç hoşlanmaz.

Siyam Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Mama konusunda siyam kedisi oldukça seçici ve dikkatlidir. Kendileri saray kedisi genlerini taşıdığından kesinlikle kaliteli mama yerler. Mama ya da su kabında çok beklediyse asla yemez içmez. Besin değerleri yüksek ve ırka özgü formüle edilen kedi mamaları tercih etmelisiniz. En iyisi siyam kedinizi gerekli veteriner kontrollerine götürüp mama seçimini de veterinerle birlikte yapmaktır. Çok hassas kedilerdir. Kesinlikle mama ve su kabı da kaliteli olmalıdır. Ayrıca maması, suyu belli aralıklarla değiştirilmelidir. Çok fazla yemek yemeyi sevmezler. Bu nedenle mamalarının besin değerleri yüksek olması önemlidir. Az yediği için az yese de gerekli besin değerlerini karşılayan mama tercih edilmelidir. 

Siyam Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Siyam Tayland’ın eski adıdır. Bu bölgede yaşayan siyam kedileri kadim dinlerde yeri olan kedilerdir. Kutsal tapınakların bekçileri olarak bilinirler. Tayland kralının himayesinde saray kedisi olarak yaşamış bu kediler, kralın İngiliz Başkonsolosuna hediye edilmesiyle tüm dünyada popüler olmaya başlamıştır.

Siyam Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Çok fazla tüy dökmeyen bir kedi ırkıdır. Yine de tüylerini hafta bir iki kez taranması gerekir. İpek gibi çok güzel tüyleri vardır. Tüylerinin sağlığını beslenme etkiler. Bu nedenle kaliteli mama tercih etmek önemlidir. Kendini sık sık temizler. Temiz bir kedidir. Ama sizin de ona bu konuda yardımcı olmanız gerekir. 

Siyam Ne Kadar Yıl Yaşar

Avcı bir ruha sahip olan siyam kedileri oldukça güçlüdür. Zarif ve narin görünse de dayanıklıdır. İyi bakılırsa 15 yıl hatta daha fazla yaşayabilir. Bu güzel kedi cinsinin en çok etkilendiği şey ev ortamı ve ilgidir. Sık sık yalnız bırakılan, gergin bir evde yaşayan siyam kedileri çabuk hasta olur. 

Siyam Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi

Başka canlılar siyam kedisinin sosyalleşmesi için iyidir. Çocuklar ve başka evcil hayvanlar onlar için iyi birer arkadaştır. 

Orijinal Kedisi Siyam Nasıl Anlaşılır

Siyam kedisinin renk, desen dağılımı ve mavi gözleri oldukça belirgin ırk özellikleridir.