Köpek İlanlarıAmerican Cocker kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

American Cocker Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İspanyol köpeği olarak da bilinen American Cocker, antik çağlardan bu yana avcılık dünyasında aktif olarak tercih edilen bir köpek cinsidir. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünya genelinde de yaygın olarak beslenen bu köpekler, günümüzün en popüler köpek ırkları arasında yer alır. American Cocker sevimli ve nazik yapısıyla büyük beğeni toplar ve ailenizin vazgeçilmez bir parçası haline gelir. İspanyol köpek ırklarının en küçüğü olan bu köpekler, oldukça enerjiktir. İyi huylu ve şefkatli olduğu kadar güzel görünümü ile dikkatleri üzerine çeken American Cocker cinsi, özellikle çocuklu aileler için ideal bir seçim olur.

American Cocker Özellikleri ve Karakteri

İyi yetiştirilen ve sosyalleştirilen American Cocker köpeği, tatlı bir mizaca sahiptir. Sevecen yapısı ile herkesin sevgisini kazanan bu köpekler, ailesiyle vakit geçirmeye bayılır ve yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz. Enerjik ve dinamik olması nedeniyle avcılıkta aktif olarak kullanılan bu cins köpekler, düzenli olarak egzersiz ihtiyacı duyar. Koşmayı ve oyun oynamayı çok sever. Sevecen tavrıyla herkesin gönlünü fetheden bu köpekler, gürültülü ve agresif ortamlarda ise huysuzlanır ve kendini kötü hisseder. Oldukça duygusal olan bu köpekler, ilgi aşığıdır ve sahiplerinin ilgisi olmadan mutsuz olur.

American Cocker Nasıl Beslenir?

Düzenli olarak egzersiz yaptırılması gereken Amerckan Cocker köpeklerinin beslenmesine de özen gösterilmesi gerekir. Yeterli besin değerlerini içeren kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Kalıtsal hastalıklardan bazıları bu cins köpeklerde sıklıkla görülür. Düzenli kontrollerle köpeğin sağlık durumu netleştirilmeli ve beslenme düzeni sağlık koşullarının gerektirdiği şekilde gerçekleştirilmelidir.

American Cocker Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

American Cocker köpek ırkının kökeni İngiltere’ye dayanır. Daha sonra 19. yüzyılın başlarında Kuzey Amerika'ya getirilen bu köpekler, iki farklı tür olarak karşımıza çıkar. Amerikan ve İngilizce Spanieller olarak birbirinden ayrı türde sınıflandırılan Cocker cinsi, avcılık faaliyetlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

American Cocker Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Tüyleri yoğun olan American Cocker cinsi köpeklerin tüy bakımına özen gösterilmelidir. Parlak ve canlı tüylere sahip olması planlanan bu köpeklerin tüyleri belirli aralıklarla kesilmelidir. Haftalık banyo yapması gereken bu köpeklerin tüyleri günlük olarak taranmalıdır.

American Cocker Ne Kadar Yıl Yaşar?

12 ile 15 yıl arası yaşayan American Cocker cinsi köpeklerin her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için hem beslenmesine ve egzersizine hem de kişisel bakım uygulamalarına özen gösterilmelidir. Ayrıca düzenli olarak veteriner muayenesi gerçekleştirilerek olası hastalıkların önüne geçilmelidir.

American Cocker Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

Günümüzde American Cocker cinsi köpekler oldukça popülerdir. Bunun en büyük nedeni ise mükemmel bir aile köpeği olmasıdır. Sevecen ve dost canlısı olan bu köpekler, en kısa sürede ailenin önemli bir parçası olmayı başarır. Hem çocuklarla hem de diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşan American Cocker cinsi köpekler, kedilerle de aynı ortamda yaşayabilir.

Orjinal American Cocker Nasıl Anlaşılır?

American Cocker ırkından olan bir köpek alacağınız zaman, orijinal ırk olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu köpeklerin zarif ve yuvarlak hatları vardır. Uzun ve yumuşak yapısıyla beğeni toplayan tüyleri, düz ya da dalgalı olabilir. Yoğunluğu ve dikkat çeken tüyleri siyah, beyaz-siyah, beyaz-kahverengi, kırmızı, samur gibi renklerde olabilir. Bazen üç renkli de olan bu köpeklerin kafası yuvarlak ve gözleri iri olur. 40 cm’ye kadar uzayan American Cocker köpeklerinin kilosu genellikle 11 ile 14 kg ağırlık arasında olur.