Köpek İlanlarıPoodle - Toy kategorisinde 74 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Toy Poodle Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyuncak pelüş görünümüyle ilk bakışta kalbinizi çalacak bir köpek cinsi olan Poodle- Toy, hipoalerjenik tüy yapısıyla dikkat çeker. Bu şirin köpekler, dünyanın en zeki ikinci köpek ırkının üyeleridir ve dominant bir yapıya sahiptir. Eve girdiği ilk andan itibaren temel eğitimini vermeye başlamalısınız. Yoksa bu şirin köpek ailenin reisi (alfa) olmak isteyecektir. Özel bir tüy yapısına sahip olduğundan tüylerin rutin bakımının yapılması da önemlidir. Oyuncu bir köpek olan Poodle Toy, gün içinde egzersiz yapmalıdır. Bu köpeklerden sahiplenecekseniz onla günlük oyun oynama vaktiniz olmalıdır. Poodle Toy cinsi köpekler çok zekidir. Temel davranış eğitimi almazlarsa davranış sorunları ortaya çıkabilir. Evde 5-6 saatten fazla yalnız kalmaması gereken bir köpek cinsi olduğunu unutmamak da gerekir.

Toy Poodle Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Köpeklerin karakterleri tıpkı insanlarınki gibi davranışlarından belli olur. Dost canlısı bir cins olan Poodle Toy dengeli bir yapıya sahiptir. Kendisini rahatsız edecek yaklaşımlar olmadığı sürece sakin ve uyumludur. Meraklı, oyun sever, hareketli bir köpektir. Eğitim almazsa kendi bildiğini okumaya meyillidir. Zeki olduğundan eğitimi kolaydır. Poodle Toy cinsi köpekler tüy dökmezler ve çocuklar için çok iyi bir arkadaştır. Oynamayı ve koşuşturmayı severler, zeki olduklarından eğitimleri de kolaydır. Sahibine çok bağlıdır, yalnız kalmak istemez. Koku alma duyuları çok gelişmiştir, bu sebeple de algıları çok açıktır. Apartman ve küçük ev hayatı için ideal bir köpek cinsidir

Toy Poodle Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Birçok iyi cins köpek gibi Poodle Toy alerjiye yatkındır. Bu nedenle çok kaliteli mama ile beslenmelidir. Protein ve tahıl karışımı mamalar bu köpek cinsi için uygundur. Beslenme planı köpeğin yaşı, kilosu, günlük aktivite seviyesi gibi faktörlere göre yapılmalıdır. Ufak olmasına rağmen Poodle Toy cinsi, enerjik ve hareketlidir yani çok fazla enerjiye ihtiyacı vardır. Yaşa göre öğün planı şu şekilde olmalıdır:

- Yavrular için; günde 6 öğün
- Gelişim çağı ve yetişkinler için; 3 öğün
- Yaşlılık ve olgunluk döneminde; 2 öğün
Mama kabı ve su kabının sağlıklı materyalden tercih etmelisiniz. Mama kabı ve su kabı mutlaka düzenli olarak temizlenmelidir.

Toy Poodle Kökeni (Irkı ) Nereden Geliyor?

Avrupa’da 400 yıldır var olan Poodle ırkının kökeni Fransa olarak bilinmektedir. Belçika su tazısı ve Barbet cinsleri bu köpeğin atalarıdır. Önceleri av köpeği olarak yetiştirilse de zamanla zekâsı öne çıkmış ve sirk köpeği olarak popüler olmuştur. Poodle isminin Almanca Pudel-suda oynayan kelimesinden geldiği düşünülmektedir.

Toy Poodle Tüy Döker Mi? Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu cinsin çok özel bir tüy yapısı vardır. Bakımı yapıldığı sürece tüy dökmez. Tüye alerjisi olanların tercih edebileceği saç gibi kalın ve sık kürke sahiptir. Günlük olarak baş ve boyun kısmı fırçalanırsa tüy dökümü en aza indirilir. Bu cinsin tüyleri özel bakım gerektirir. 6 haftada bir tıraş edilmelidir ve düzenli banyo yaptırılmalıdır.

Toy Poodle Ne Kadar Yıl Yaşarlar?

Bu cins köpeklerin ortalama yaşama süresi, 12 ile 15 yıl arasındadır.

Toy Poodle Çocuklarla Ve Hayvanlarla İlişkisi Nasıldır?

Toy Poodle sinci köpekler ilginin üzerinde olmasını sever. Çocuklarla çok iyi anlaşır. Bebekliğinden beri birlikte yaşadığı hayvanlarla da anlaşır. Yabancı hayvanları pek sevmez onları hemen kovalayabilir.

Toy Poodle Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Toy Poodle köpekler kıvırcık ve yumuşak tüylü olur. Uzun ve dar ağızları, düz sırtları ve uzun kuyrukları dikkat çeker.