Köpek İlanlarıPomeranian Boo kategorisinde 27 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Pomeranian Boo Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sevilmeye, kucakta taşınmaya bayılan Pomeranian Boo, ilk görüşte âşık olacağınız çok tatlı bir köpek cinsidir. Köpeğim hep yanımda olsun diyenler için bu cins en ideal bir seçimdir. Sevgi bağlılıkları oldukça güçlüdür. Hatta biraz kıskanç bile olabilirler. Pomeranian Boo yüz tipi ayıcık şeklinde olan Pomeranian türüdür. Diğer iki tür, tilki surat ve bebek surattır. Bu cinsin kendine özgü kabarık tüy yapısı özenli bakım gerektirir. Havlamaya çok meyilli bir köpektir. Ancak ne kadar çok sosyalleşirse seslere ve tepkilere o kadar alışır. Hassas bir yapıya sahip olan bu köpeklerin kontrollü beslenmeleri gerekir. Hayat dolu minik bir köpek olarak kendine ait oyun alanına ihtiyaç duyar. Sevgi ve uysal olsa da, en baştan patronun kim olduğunu öğrenmezse başına buyruk davranır.

Pomeranian Boo Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Oyuncak köpek olarak bilinen Pomeranian Boo sahibine çok sadıktır. Kucağa alındığında oyuncak gibi hareketsiz durabilir. Zekâ seviyesi yüksek ve seslere karşı çok duyarlıdır. 1-3 kg ağırlığında ve 18-30 cm boyutlarında olurlar. Ayrıca tuvalet eğitimi konusunda çok başarılıdırlar. Ancak çok özel kabarık ve kaliteli tüyleri özel bakım ister. Oyuncu ve atletik yapılarıyla günlük egzersize ihtiyaç duyarlar. Genel olarak da gezmeyi ve sosyalleşmeyi çok severler. Çok zeki bir köpek cinsi olduğu için, numaralar öğrenip göstermek isterler. Bu cinsler, uyanık ve arkadaş canlısı köpekler olarak yaşlılara çok iyi eşlik ederler. Yabancılara havlama eğilimindedirler, bu açıdan da bekçi köpeği özelliği de taşırlar

Pomeranian Boo Nasıl (Bakılır) Beslenirler?

Pomeranian cinsi köpekler için %40 protein, %30 sebze, %20 nişasta ve %10 kadar meyve içerikli mamalar tercih edilebilir. Bu ırk diğer ırklardan farklı olarak taze meyve ve sebze de tüketebilir. Meyvelerde şeker olduğundan ölçülü şekilde verilmelidir. Köpeğin kilosuna, yaşına ve günlük aktivite durumuna göre mama miktarı bellenmelidir.

Pomeranian Boo Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Kuzeydoğu Almanya ve Kuzeybatı Polonya’yı kapsayan Pomeranya bölgesi bu köpek ırkının kökeni olan bölgedir. Kraliçe Viktorya’nın bu ırka olan düşkünlüğü İngiltere’de yaygınlaşmasını sağlamıştır. Pomeranian cinsi köpekler geçmişte sirklerin aranan köpekleriyken günümüzde yarışmalarda boy göstermeye devam ediyor.

Pomeranian Boo Tüy Döker Mi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yıl için iki kere yoğun tüy döken Pomeranian cinsi köpeklerin tüyleri sık, uzun ve yumuşaktır. Tüy dökmeye meyilli olan bu köpekler için tüy bakımı çok önemlidir. Tüylerin her gün taranması gerekir. Tüy dökme dönemlerinde günde üç kez taranmalıdır. Ayda bir kez banyo yaptırabilirsiniz. Çok kirli değilse sadece ılık su ile yıkayabilirsiniz. Çok kirlenmiş ise az miktarda köpek şampuanı kullanabilirsiniz.

Pomeranian Boo Ne Kadar Yıl Yaşar?

Sevimli ve hayat dolu bu köpek cins 12-16 yıla kadar yaşayabilir. Doğru beslenme ve doğru bakım ile köpeğinizin hayat kalitesini arttırabilirsiniz. Sosyallik ve oyun bu köpekler için çok önemlidir. Mutlu olması sağlıklı olmasına destek olacaktır.

Pomeranian Boo Çocuklar ve Hayvanlar İle İlişkisi Nasıldır?

Sahibine çok bağlı olan bu ırk başkalarına karşı biraz hırçın olabilir. Çocuklarla arası 10 üzerinden 4 diyebileceğimiz kadar iyidir. Çocuklarla yalnız bırakılması pek tavsiye edilmez. Diğer hayvanlara karşı da hem oyuncu hem de hırçın olabilir.

Orijinal Pomeranian Boo Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Pomeranian Boo köpeklerin kulakları tüylerinden görünmeyecek kadar kısa olur. Gözleri koyu renkli ve ovaldir. Kuyrukları sırtına doğru düz gelir ve kuş tüyü gibidir. Sivri kulaklı olan yavrular tilki surat dediğimiz diğer Pomeranian türüdür.

Pomeranian Boo Hakkında Tüm Bilgiler