Köpek İlanlarıTerrier Maltese kategorisinde 22 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Terrier Maltese Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyuncak köpek ırkları içinde kendi kendine eğlenebilme özelliği ile öne çıkan Terrier Maltese şirinliğiyle sizi hemen etkisi altına alır. Kraliçelerin altın tabaklarla beslediği bu minik köpekler pozitif ve neşelidir. Terrier Maltese oldukça hassas bir köpektir. Soğuğa karşı dayanıksız olduğundan, özellikle nemli ve rutubetli yerlerde buldurulmamalıdır. Çok küçük boyutlu olduğundan 2,5 -3 yaşındaki çocuklu aileler için uygun değildir. Bu cinslerde tüy dökmeme özelliğini koruması için tüy bakımının düzenli yapılması gerekir. Göz ve ağız çevresi çabuk lekelenebilir, bu sebeple de her gün ıslak mendille göz ve ağız çevresi temizlenmelidir. Apartman daireleri için ideal bir köpektir. Ancak kendisine ait oyun alanı olmalı ve sık sık yürüyüşe çıkarılmalıdır.

Terrier Maltese Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Sosyal ve dost canlısı Terrier Maltese meraklı, eğlenceli ve iyi mizaçlı bir köpek cinsidir. Oyun oynamaya ve sevilmeye bayılırlar. İz sürme, çeviklik ve itaat konusunda gelişmiş olan bu süs köpeklerinin bekçilik yönleri de vardır. Bu cinsler, insanlarla birlikte olmayı ve sosyalleşmeyi severler. Mama konusunda seçici davranırlar. Oyuncu ve neşeli bir köpeklerdir. Bu açıdan da ödül maması ile eğitim uygulanırsa her şeyi kolay öğrenir. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla arası iyidir. Ancak seslere karşı duyarlıdır küçük seslere bile tepki verir

Terrier Maltese Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Çok hareketli bir köpek cinsi olarak Terrier Maltese, küçük olsa da çok mama yemek ister. Yavru olanlar vücut ağırlığının kilogramı başına 55 kaloriye yetişkin olanlar kilogram başına 45 kaloriye ihtiyaç duyar. Günde iki kere çeyrek ya da yarım ölçek kaliteli kuru mama ile beslenmelidir. Mama konusunda seçici olmalarının nedeni hassas bir sinir sistemine sahip olmalarıdır. Terrier Maltese cinsi köpekler için yüksek kalitede mama tercih etmek gerekir.

Terrier Maltese Kökeni( Irkı ) Nereden Geliyor?

Antik Yunan ve Mısır kültürlerinde Terrier Maltese cinsi köpeklerin özel bir yeri vardır. 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan bu köpek ırkı kraliçelerin köpeği unvanına sahiptir. Irkın tam olarak nereden doğduğu bilinmese de kökenin Akdeniz Malta adası ya da İtalya’ya dayandığı düşünülmektedir.

Terrier Maltese Tüy Döker Mi Bakımı Nasıldır?

Tüy dökeme ve alerji yapmama özelliği olan bu cinsin tüy bakımı çok iyi yapılmalıdır. Günlük olarak tüyleri taranmalıdır. Yüzü ve göz çevresi ıslak mendille günde 2-3 defa silinmelidir. Yüzünde gözlerine ve ağzına doğru uzayan tüyler kesilmelidir. Mama yedikten sonra da ağız çevresi silinmelidir. Tüy sağlığı için kaliteli mama yemelidir. Diş sorunlarına meyilli olan bu köpeklerin, dişleri düzenli olarak fırçalanmalıdır.

Terrier Maltese Ne Kadar Yıl Yaşarlar?

Yaşam ortalaması olarak en yüksek ortalamaya sahip köpekler arasında yer alan Terrier Maltese yaklaşık 15-18 yıl yaşar. İyi bakılırsa bu süre uzayabilir. Veteriner kontrollerini düzenli olarak yaptırırsanız, kaliteli mama ile beslerseniz, tüy ve diş bakımına dikkat ederseniz sizinle uzun yıllar birlikte olacaktır.

Terrier Maltese Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi Nasıldır?

Terrier Maltese çok küçük yaşta çocuklu ailelere önerilmez. Büyük çocuklarla çok iyi anlaşır. Diğer hayvanlarla da sosyalleşmeyi ve oynamayı sever. Ama kendisinin ne kadar ufak olduğun pek farkında değildir. Bu nedenle çok büyük köpeklere de sataşmak isteyebilir.

Orijinal Terrier Maltese Nasıl Anlaşılır?

Orijinal bir Terrier Maltese bembeyaz tüylere sahip olur. Bu cinste göz, burun ve patiler ise simsiyahtır. Sağlıklı bir Maltese’nin karın bölgesi hafif pembe görünür.