Köpek İlanlarıPug kategorisinde 3 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Pug Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Minik yapıları ve sevimli yüzleri ile dikkatleri üzerine çeken Pug ırkına mensup olan köpekler, dost canlısıdır. Sosyalleşmeyi seven bu köpekler, kısa sürede ailenizin vazgeçilmez bir parçası haline gelir. 
Özellikle sahiplerine karşı sevecen ve sadık olan Pug cinsi, ısırma eğilimine sahiptir. Buna rağmen huzursuzluk yaratmayan bu sevimli minikler, günümüzde en çok sahiplenen evcil hayvanlar arasında yer alır. Çok hareketli olmayan Pug köpekleri, evinizde gönül rahatlığıyla besleyebilirsiniz.  
Pug Özellikleri ve Karakteri Mops veya Carlin köpekleri olarak da bilinen Pug cinsi köpekler, genellikle gümüş ya da kayısıya çalan kahverengi renklerinde olur. Patileri siyah olan bu köpekler, oldukça narin ve hassas bir yapıya sahiptir. 
Ev içerisinde beslemek için idealdir ve ılık ortamlarda rahat eder. Fazla sıcak veya soğuk havalarda rahatsız olur ve hastalanabilir. Düz ve kısa bacaklı olmalarına rağmen güçlüdürler. Hafif ama düzenli egzersize ihtiyaç duyarlar. Yaramazlık yapmayı seven ve inatlaşma konusunda başarılı olan Pug cinsi, aynı zamanda oldukça zekidir ve sahibinin ses tonuna karşı fazlasıyla duyarlıdır. 
Ceza vermeden sadece ses tonundan sizi anlayan minik dostunuz, oynamayı çok sever. Yabancılara karşı kıskançlık da gösterebilen bu köpekler, oyunbaz tavırları ile çocukların da gözdesidir. 

Pug Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Pug ırkı köpeklerin hareket eğilimi azdır ve gün içerisinde neredeyse 14 saat uyur. Bu nedenle kilo almaya meyilli olan bu cinsin beslenmesine dikkat edilmesi gerekir. Obez olmaması için Pug cinsi için ideal olan mamalar kararında verilmelidir. 
Ayrıca köpekle mümkün olduğunca fazla oynanmalı ve kalori bakımından kontrollü olan mamalar tercih edilmelidir. Sağlıklı beslenmeyen ve yeterince egzersiz yapmayan Pug cinsi köpeklerin birçok sağlık problemi ortaya çıkabilir. 

Pug Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Çok eski tarihlerden bu yana varlığını sürdüren Pug cinsinin kökeninin MÖ 400’lere kadar gittiği tahmin edilir. İlk olarak Çin’de görülen bu köpek ırkı, eski kraliyet zamanlarında Çin hükümdarları tarafından sahiplenilirdi. Ayrıca Kraliçe Victoria ve İmparatoriçe Josephine gibi ünlüler tarafından da beslenen Pug köpekler, günümüzün en popüler evcil hayvanları arasında yer alır. 

Pug Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Evde yaşamayı seven Pug cinsi, canlı ve neşeli yapılarıyla herkesin sevgisini kazanır. Tüyleri kısa olan bu köpeklerin düzenli olarak fırçalaması gerekir Bu sayede gün boyu temiz ve bakımlı olan köpekler, kendini çok daha rahat hisseder. Ayrıca çok fazla tüy döken Puglar, tüy bakımı doğru yapıldığında sorun çıkarmaz. 

Pug Ne Kadar Yıl Yaşar?

Beslenmesi ve egzersizleri doğru yapıldığı zaman bu cins köpekler, 15 yıla kadar yaşayabilir. 

Pug Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

Puglar sevimli ve eğlenceli hayvanlardır. Sevgi dolu bir ortamda beslenen köpekler insanlarla çok iyi anlaşır. Özellikle de çocuklarla ve bebeklerle mükemmel bir uyum yakalayan bu köpekler, aynı zamanda diğer evcil hayvanlarla iyi vakit geçirir. Çok havlamayan ve gereksiz şımarıklık yapmayan Pug cinsi köpekler, yabancılara karşı biraz mesafeli olsa bile, kısa bir süre sonra olumlu bir ruh hali içerisine girer. 

Orjinal Pug Nasıl Anlaşılır?

Alacağınız Pug cinsi köpeğin, orijinal olup olmadığını anlamak için öncelikle tüylerine dikkat etmelisiniz. Yumuşak ve parlak olan tüyleri genellikle kahverengi, siyah veya gümüş renkli olabilir. Özellikle gümüş renkli olanları esmer yüzü olur. Ayrıca kara ön ayakları vardır. Başının arka bölümünde ise kuyruğa doğru uzanan siyah bir çizgi bulunur. Kuyrukları ise kalça üzerine doğru kıvrılır.