Köpek İlanlarıHusky kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Husky Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sibirya kurdu olarak da bilinen Husky, en çok tercih edilen köpekler arasında yer alır. Hem dünya genelinde hem de Türkiye’de köpek sevenlerin ilgisini çeken bu köpekler, özellikle etkileyici göz renkleriyle büyük beğeni toplar. Vahşi ve cesur görünüşlerinin ardında, mağrur ve zarif bir ruh haline sahip olan Husky, cam mavisi gözleriyle gönülleri fetheder.

Husky Özellikleri ve Karakteri

İyi huylu ve kibar olan bu köpekler, cam mavisi gözleriyle bilinmesine rağmen, bazen düz mavi ya da kahverengi renkte gözlere de sahip olabilir. Vahşi görünümünün yanı sıra, uysal ve ılımlı olan Husky cinsi köpekler, aynı zamanda oldukça zekidir. Sosyal yapısı sayesinde diğer canlılarla ve insanlarla iyi geçinen bu köpekler, eğitim konusunda başarılıdır, ancak inatçı bir kişiliğe de sahiptir. Eğer eğitim sırasında bir komutu kabul etmezse, o komutu uygulamama konusunda inat eder. Pek havlamayan Husky, ulumayı ise çok sever. Egzersiz yapmayı seven bu köpeklerin sıklıkla gezdirilmesi ve onlara oyun oynatılması gerekir. Özgür ruhlu olan Husky cinsinin, kalabalık ortamlarda yalnız bırakılmamasına özen gösterilmelidir.

Husky Köpek Nasıl Beslenir?

Bu güzel ve sevimli hayvanların sağlıklı olması için kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi gerekir. Ayrıca düzenli olarak egzersiz yaptırılarak, sahip olduğu enerjiyi atması sağlanmalıdır. Mamalarda yer alan protein miktarı incelenmeli ve köpeğin ihtiyacı olan besinler verilmelidir. Köpeğin kilosu belirli aralıklarla kontrol edilmeli ve ihtiyaç halinde ek takviyelerle beslenmesi sağlanmalıdır.

Husky Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Husky ırkına mensup olan köpeklerin temel olarak kökeni Rusya’ya dayanır. Rusya’nın kutuplara yakın olan bölgelerinde ve Sibirya tarafında ilk olarak ortaya çıkan bu köpekler, daha sonra Alaska tarafına getirilmiştir. Dayanıklı ve güçlü yapısıyla dikkat çeken bu köpekler, özellikle kızakların çekilmesinde aktif rol oynamıştır. Aynı zamanda Ren geyiklerinin güdülmesi için de kullanılan bu köpekler, günümüzde dünyaya yayılarak büyük bir ün kazanmıştır.

Husky Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Yılda iki kez tüy döken Husky cinsi köpeklerin tüy bakımı konusunda titiz davranmalı ve haftada iki kez tüylerini taramalısınız. Yoğun tüy dökme zamanlarında veterinerden destek alarak, bu dönemin en iyi şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

Husky Ne Kadar Yıl Yaşar?

Sibirya kurdu olarak da tanınan bu köpekleri ömrü 12 ile 15 yıl arasıdır.

Husky Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

Soğuk iklimi seven Husky, çocuklara karşı sevgi doludur ve onlarla oyun oynamayı çok sever. Çevresine karşı genel olarak ılımlı bir tutum sergileyen bu köpekler, kısa sürede ailenizin önemli bir parçası haline gelir. Diğer insanlarla da uyum içerisinde olmalarına rağmen, ilk defa tanıştıkları kişilere karşı ise başlarda biraz çekingen olurlar. Hem köpeklerle hem de kedi gibi diğer evcil hayvanlarla iyi geçinen Husky, saldırgan davranışlar göstermez.

Orjinal Husky Nasıl Anlaşılır?

Büyük ilgi gören Husky cinsi köpekleri besleyen kişilerin sayısı her geçen gün artış gösterir. Siz de bir Sibirya Kurdu sahibi olmayı düşünüyorsanız, orijinal Husky olmasına dikkat etmelisiniz. 30 kg’a kadar çıkan bu köpek cinsi, soğuk iklimi sever. Bu köpek ırkının ön ve arka ayaklarının yapısı karın üzerinde rahatlıkla hareket edilebilmesine uygundur. Genellikle bu köpeklerin sırtındaki tüyler siyah ya da gri renkte olur. Karın bölgesinde ve bacak kısımlarında yer alan tüyler ise beyaz renktedir. 60 cm’ye kadar uzayan boyları ile güçlü ve dayanıklı bir bünyeye sahip olan Husky köpekleri bahçenizde besleyebilirsiniz.