Köpek İlanlarıGolden Retriever kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Golden Retriever Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

En popüler aile köpeği sıralamasında adını ilk sıraya yazdıran Golden Retriever, dünyanın en sevimli en cana yakın köpeğidir diyebiliriz. Çocuklarla muhteşem bir iletişimi olan bu köpekler dadı köpek olarak da bilinir. Oyun oynamak dendiğinde üstüne başka köpek tanınmayacağı da kesindir. Bu cins köpekler çocuklu aileler için en ideal köpeklerdir. Ancak çok duygusal bir köpek olduğundan yalnız bırakılmamalıdır. Bekçi ya da koruma köpeği olarak uygun değildirler, çünkü yaramaz bir çocuk gibi sürekli oyun ve ilgi isterler. Bu cins köpekler de sağlıklı yavruların gözleri canlı ve hareketlere karşı duyarlı olmalıdır.

Golden Retriever Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Dünyanın bir numaralı aile köpeği Golden Retriever kendine özgü bir karaktere sahiptir. Uzun, yumuşak ve düz tüyleri olan iri köpeklerdir. Çok zeki olan Golden, kolay eğitilir. Bu açıdan da çocuklara bakıcılık yapabilir. İnsanlarla, diğer köpeklerle ve tüm canlılarla çok iyi anlaşır. Yabancılara karşı da naziktir yani bu cins köpekler herkese karşı sevgi doludur. Golden cinsinin en oyuncu köpek ırklarından birisi olduğunu da söyleyebiliriz. İtaat yarışmalarında başarılar kazanmış bir ırktır. İz sürücü, zeki, güvenilir, uysal, öz güvenli ve sadıktır.

Golden Retriever Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Bu sevimli dostlarımız maalesef yemek konusunda biraz yaramazdır. Yemek yemeği çok severler ve siz yemek yerken duygu sömürüsü yapıp yediklerinizden isteyebilirler. Kaliteli kuru maması dışında ona yediklerinizden vermemelisiniz. Sizi kandırmak için türlü türlü şirinlikler yapsa bile. Sportif ve aktif bir köpek olan Golden için protein oranı yüksek kuru mama tercih etmelisiniz. Çiğ ya da az pişmiş et, çiğ yumurta, kemik, süt, tuzlu yiyecekler kesinlikle vermemeniz gereken yiyecekler arasında yer alır.

Golden Retriever Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Retriever kelimesi getiren anlamına gelir. 19.yy İskoç sosyetesinin en büyük zevki avlanmaktı. Ancak hem karada hem de suda başarılı bir av köpeği yoktu. Genetik özelliğini Rus izci köpeklerinden alan Golden Retriever ırkı; Tweed Spaniel, Irish Setter, Bloodhound cinslerinin karışımıdır. Bu ırkın kökeni İskoçya’dır.

Golden Retriever Tüy Döker Mi Bakımı Nasıldır?

Kusursuz karakteriyle gönlümüzü çalan bu sevimli dostumuz, maalesef tüy döken bir köpektir. Mevsimsel tüy dökmenin dışında her ay tüy döker. Tüy dökme sorunuyla baş etmek için tarama, banyo yaptırma ve tımarlama yardımcı olacaktır. Sık sık değil ama ihtiyaç olduğunda yıkanmalıdır. Denize girip yüzmeyi çok seven Golden köpeğinizi denizden sonra mutlaka temiz suyla yıkamalısınız.

Golden Retriever Ne Kadar Yıl Yaşar?

Rehber köpek olarak eşsiz bir iletişim gücüne sahip olan Golden Retriever ırkının yaşam ortalaması 10 ile 12 yıl arasındadır. Görme engelli bireylere rehberlik eden bu güvenilir köpekler iyi bakılırsa, daha da uzun süre yaşayabilir. Birlikte yaşadığı aileyle kurduğu sevgi bağı ömrünü uzatabilir.

Golden Retriever Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi Nedi?

Çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinsi hangisidir derseniz Golden Retriever olarak yanıt alırsınız. Çocukları koruyan ve onlarla oynayan bu köpekler zaten çocuk bakıcısı olarak da haklı bir şöhrete sahiptir. Kediler, köpekler ve diğer tüm hayvanlarla da çok iyi geçinirler. Çok cana yakın olduklarından bekçi ya da koruma köpeği olma özellikleri yoktur.

Orijinal Golden Retriever Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Golden Retriever köpekler tek renk olurlar. Patileri belirgin ve büyüktür. Burunları siyahtır. Ayrıca göğüs tüyleri de belirgindir. Tüylerinin uzun ve sık olması gerekir. Gözleri siyah ve kahverengi karışımı bir renktir. Kuyrukları da düz olmalıdır.