Köpek İlanlarıFrench Bulldog kategorisinde 6 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

French Bulldog Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir aile köpeğinde aradığımız her şeye sahip olan French Bulldog o kadar şirindir ki tüm aile üyelerinin kalbini hemen kazanır. Ancak dominant bir yapıya sahip olan bu köpeğin, üzerinde hâkimiyetin tam olarak kurulması gerekir. Evde bakılacak köpekler arasında ilk sıralarda yer alan French Bulldog sahiplenmeden önce cool tavrıyla bizi bizden alan bu köpekler, dominant bir yapıya sahiptir ve bu açıdan da eğitimi kolay değildir. Kendine güvenen bir köpek olduğundan şımartılmaya pek gelmez. Yalnız kalmayı hiç sevmeyen bu köpekler, yalnız bırakılırsa da davranış bozukluğu yaşarlar. Disiplinli eğitim verilmezse itaat problemi ortaya çıkar. Bu cinsler, eğlenceyi sever ancak çok aktif değildir. Genelde gün boyu dinlemeyi severler.

French Bulldog Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Küçük boy köpek ırkları arasında yer alan French Bulldog siyah, beyaz, siyah-beyaz veya açık kahverengi gibi birçok farklı renkte olabilir. Nadir olarak maviyi andıran bir renkte olanları da vardır. Isıya karşı duyarlı olan bu köpeklerin sıcak havalarda aşırı yorulmaması gerekir. Küçük bir köpek olsa da uyarıcı olarak mükemmel bir bekçidir. French Bulldog cinsi inatçılıklarıyla ünlüdür. Bu köpekler itaat konusunda biraz zorlayıcıdır. Ancak diğer yandan da iyi huylu, oyuncu, meraklı ve dikkatli köpeklerdir. Tek bir kişi ile sahiplik bağı kurarlar ve duygusal köpekler olduklarından asla yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Disiplinli davranılmazsa çok şımarık olabilir. Kedilerle köpeklerden çok daha iyi anlaşırlar. Gereksiz havlama eğilimi yoktur. Ama yabancılara karşı tam bir bekçi olurlar.

French Bulldog Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Kilo almaya çok meyilli olan French Bulldog, çok dikkatli şekilde beslenmelidir. Tahıl içermeyen, ayrıca kuzu eti, somon, sığır eti veya tavuk eti içerikli kuru mamalar tercih edilebilir. Obezite sorunu yaşanmaması için sağlıklı beslenme ve yürüyüş önemlidir. Günlük kalori alımı ve günlük egzersiz dengesine dikkat edilmelidir. Özellikle sıcak yaz aylarında temiz ve taze su sürekli yenilenmelidir. Bu tatlı dostlarımız maalesef obezite sorunu yaşamaya açıktır. Bu nedenle sağlıklı diyetle besleme planı yapılmalıdır.

French Bulldog Kökeni (Irkı ) Nereden Geliyor?

Adı Fransız buldoğu olsa da aslında bu ırkın kökeni İngiltere’dir. 19.yy’ın ikinci yarısında sanayi devriminin dinamikleri sebebi ile işçiler İngiltere’den Fransa’ya göç etmiş ve yanlarında minyatür köpeklerini yani buldoglarını da götürmüşlerdir. Bu minyatür, asil köpekler kısa zamanda Fransa’da popüler olmuştur.

French Bulldog Tüy Döker Mi Bakımı Nasıldır?

Çok fazla tüy dökmeyen French Bulldog, yılda iki kez mevsimsel tüy dökümü yaşar. Düzenli tüy bakımı yeterlidir. Cilt ve alerji sorunlarına yatkın olduklarından ısı farklılıklarına dikkat etmek gerekir. İlkbahar ve sonbahar aylarında yaşanan tüy dökümünde, fazla tüyler fırça ile çıkarılmalıdır.

French Bulldog Ne Kadar Yıl Yaşar?

Ortama olarak 10 ile 12 yıl yaşayabilen Fransız buldoglar, yalnız kalmaya karşı çok duyarlıdır. Dostunuzu çok yalnız bırakırsanız yaşam kalitesi düşer. Daha uzun yaşaması için yanında olmanız gerekir. French Bulldog Çocuklarla Ve Hayvanlarla İlişkisi Çocuklarla ve yaşlılarla çok iyi anlaşan arkadaş canlısı bir köpektir. Başka köpeklerle anlaşmaları biraz zor olabilir. Ama kedilerle daha iyi anlaşırlar.

Orijinal French Bulldog Nasıl Anlaşılır?

Fransız buldogların gözleri her zaman koyu renklidir. Burunları basıktır. En önemli fiziksel özellik yasara şeklindeki iri ve sivri kulaklarıdır. Omuz kısmı kuyruk kısmına göre daha geniştir. Kafası düz ve kare şeklindedir. Gözleri kafatasında daha aşağıda yer alır. Derisi çok yumuşaktır.