Köpek İlanlarıCane Corsa kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Cane Corsa Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Büyük köpek ırkları arasında en akıllı olanlardan bir tanesi Cane Corsa, bölgelerini korumaya odaklanan köpeklerdir. Güçlü kasları tehlikelere karşı doğal dürtüleriyle tam bir koruma köpeği olan Cane Corsa’lar geniş bahçe alanına ihtiyaç duyar. Eğer bu köpeklerden bir tane sahiplenecekseniz uzun yürüyüşlere hazır olmalısınız. Ayrıca, sevgi bağı değil koruma ve sahiplenme dürtüleriyle bağ kurduklarını unutmayın. Bu cins köpekler, enerjilerini atmak için geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Cane Corsa cinsi köpekler, savaşçı yapısından dolayı eğitimi oldukça zor bir köpektir. Pes etmeden sabırla eğitilmelidir. Oyun oynamaya ya da çocuklarla ilgilenmeye yatkın değildir.

Cane Corsa Özellikleri Ve Karakteri

Atletik fiziği ve sert duruşu ile dikkat çeken bu köpeklerin çene yapıları çok güçlüdür. Avlanma ve korumu içgüdüsüyle hareket eden bir köpektir. Çevreyi gözlemleyip sürekli bir tehlike var mı diye kontrol eder. Bu cins köpekler, güçlü, cesur ve sadık kişilikleri ile bağlı oldukları kişileri ve bölgeyi korurlar. Ayrıca nedensiz yere heyecanlanmaz ve sakin davranışlarıyla asaletlerini ortaya koyarlar. Sahiplerine ve ailelerine karşı naziktir, ama yabancılara güvenmezler. Nazik ve şefkatli aynı zamanda güçlü ve koruyucudur. Yüksek bir odaklanma yeteneği vardır. Cane Corsa cinsi köpekler, rahatlıkla tüm bölgesini dikkatli şekilde gözlemleyebilir. Bu açıdan da iyi bir koruma köpeği olur.

Cane Corsa Nasıl Beslenir?

Midesi hassas olan Cane Corsa’ların protein ihtiyacı çok yüksektir. Pişmiş kemik veya yemek artıkları kesinlikle bu köpeklere verilmemelidir. Kuru mama seçiminde protein ve yağ oranlarına dikkat etmelisiniz. Günlük mama miktarı köpeğin kilosuna, boyuna, yaşına ve günlük aktivite durumuna göre belirlenmelidir. Cane Corsa kesinlikle çok hareket ettirmesi gereken bir köpektir. Uzun yürüyüşlerinin yanı sıra geniş alanda koşturmak da isteyecektir. Koruma ve görev köpeği olduğundan, ona küçük görevler vermelisiniz.

Cane Corsa Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Yunan adalarında yaşayan Molosessers adlı köpekler Cane Corsa’ların atalarıdır. Roma İmparatorluğu’nun Yunan adalarını işgal etmesiyle bu köpekler İtalya’ya getirilmiştir. Yunan işçi köpeklerinin çaprazlanmasıyla elde edilen Cane Corsa cinsi köpekler, Roma ordusunda çeşitli görevlerde kullanılmıştır. İtalyan Mastiff olarak da bilinen Cane Corsa, avcı ve savaşçı atalarının özelliklerini taşır.

Cane Corsa Tüy Döker Mi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kısa, dik ve yoğun tüyler olan Cane Corsa’ların tüy döküm dönemleri çok hafif geçer. Çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar. Ancak düzenli tarama ve tımar sağlıklı olmalarını sağlar. Haftada birkaç kez tüylerinin taranması yılda birkaç kez ılık banyo yaptırılmazı önerilir. Kulak enfeksiyonlarına karşı kulakların içi nemli bezle silinmelidir. Özellikle çok koşturup egzersiz yaptıktan sonra vücudunu ve kulaklarını nemli bezle silerseniz olası bakterilere karşı önlem alırsınız.

Cane Corsa Ne Kadar Yıl Yaşar?

Koruma ve bekçi köpeği olarak en iyi ırklardan biri olan Cane Corsa’nın ortalama yaşam süresi 10-11 yıldır. Evinizi ve sizi her daim canı pahsına koruyacak bu can dosta, ne kadar iyi bakarsanız ömrünü de o kadar uzatabilirsiniz.

Cane Corsa Çocuklarla Ve Hayvanlarla İlişkisi

Çocuklarla çok iyi bağ kuramayan bu köpekler yavruyken çocukla birlikte büyürse onu sahiplenir ve korur. Çocuklarla oyun oynayacak ya da eğlenecek bir yapısı yoktur. Diğer hayvanlara ve insanlara karşı temkinlidir. Yavruyken sosyalleşmeye alıştırılması gerekir.

Orijinal Cane Corsa Nasıl Anlaşılır?

Orijinal cane corsaların kafatası önden bakıldığında hafif kavisli ve geniştir. Güçlü ve atletik bir iskelet yapısı vardır. Kulakları V şeklinde olur.