Köpek İlanlarıAlman Çoban kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Alman Çoban Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alman çoban köpeği Alman kurdu olarak da bilinen, güçlü ve akıllı bir köpektir. Arama kurtarma, narkotik gibi görevler için özel olarak eğitilir. Bu köpeklerin bekçilik ve koruyuculuk yönleri çok gelişmiştir. Alman çoban köpeği sahiplenirken, sahipleneceğiniz köpek en az 2 aylık olmalı ve yavruya bakarken anne ve babasını da görmelisiniz. Alam kurdunun zekâsı çok yüksektir ona özel eğitim vermeniz gerektiğini unutmayın. Eğitimleri için kesinlikle ödül sistemi tercih edilmelidir. Ayrıca büyük ve güçlü bir köpek olduğundan da geniş alana ihtiyaç duyar.

Alman Çoban Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Eğimli anatomisiyle duruş olarak diğer köpeklerden ayrılan Alman çoban köpeği, soğuğa dayanıklıdır. Ancak bu köpekler aşırı sıcaklara dayanıklı değildir. Öğrenme potansiyelleri çok yüksek olduğundan polis köpeği olarak kullanılırlar. Alman çoban köpeği, en itaatkâr köpek ırklarından birisidir. Bu açıdan da eğitilebilirlik konusunda bir numaradır. Çok cesur ve zeki bir köpeklerdir. İnsanlara yardım etme konusunda üstün bir yeteneğe sahiptir, ancak yalnız kalmayı hiç sevmez. Çocukları farklı görürler ve tehlikelerden korurken, yabancılara karşı şüpheci ve tetikte olurlar.

Alman Çoban Nasıl Beslenir?

Alman çoban köpekleri yüksek besin değeri içeriği olan kuru mama ile beslenmelidir. Vitamin ve mineral açısından zengin kaliteli mama tercih edilmelidir. Tavuk etli, kuzu etli veya ördek etli mamalar bu köpekler için uygun mamalar arasında yer alır. Köpeğin yaşına boyuna, ağırlığına ve sağlık durumuna göre günlük mama miktarı belirlenmelidir. Özellikle 1 yaşına kadar kesinlikle kuru mama verilmelidir. Ev yemekleri köpeğin ihtiyacı olan protein, yağ ve vitaminleri karşılamaz.

Alman Çoban Kökeni (Irkı ) Nereden Geliyor?

1891 yılında Almanya’da Phylax Topluluğu güçlü, zeki ve koku alma becerisi yüksek bir köpek ırkı yaratmak için çalışmalara başladı. Bu çalışmamalardan ilham alan Max Von Stephanitz, Horand Von Grafrath ismini verdiği ilk Alman kurdunu kayıtlara geçirdi. Almanya kökenli olan Alman çoban köpeği, zamanla tüm dünyada hayranlık duyulan bir köpek ırkı olarak popüler hale geldi.

Alman Çoban Tüy Döker Mi Bakımı Nasıl Yapılır?

Mevsim geçişlerinde daha fazla tüy döken Alman çoban köpeklerinin bu dönemler dışında da tüyleri dökülür. Bu sebeple de tüy bakımının düzenli yapılması gerekir. Uygun bir fırçayla düzenli taranan tüyler, daha sağlıklı olacak ve daha az dökülecektir. Beslenme de tüy dökülmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Yeterli besin değerlerini alamayan köpeklerin tüyleri daha fazla dökülür. Doğru beslenme ve doğru bakım ile tüy dökülmesi en aza indirilebilir.

Alman Çoban Ne Kadar Yıl Yaşar?

Alman çoban köpekleri ortalama 13 yıl kadar yaşar. Genetik olarak yatkın oldukları kalça çıkığı, mide ve kulak hastalıklarına dikkat edilmelidir. Köpeğinizin genetik hastalıklara olan yatkınlığını bilirseniz gerekli önlemleri alabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu hayvan dostlarımızın ortalamanın üzerinde yaşayabileceğini unutmayın.

Alman Çoban Çocuklarla Ve Hayvanlarla İlişkisi

Çocukları korunması gereken canlılar olarak gören Alman kurtları, çocuklarla çok iyi anlaşır. Onlarla hem oyunlar oynar hem de onları tehlikelere karşı korurlar. Diğer hayvanlarla erken yaşta sosyalleşirlerse uyumlu olurlar. Asosyal Alman çoban köpekleri saldırgan olabilir. Eğitim ve sosyalleşme bu açıdan önemlidir.

Orijinal Alman Çoban Nasıl Anlaşılır?

Alman çoban köpeğinin kendine has diyagonal bir yürüyüş tarzı vardır. Kulakların arkası geniş alnı hafif tümsektir. Kulakları dik ve sivridir. Göz rengi kürk rengi ile uyumlu olmalıdır. Kuyruk topuk eklemine kadar uzanmalıdır. Göreve karşı isteksiz olmamalıdır.