Kedi İlanlarıExotic Shorthair kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Exotic Shorthair Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

İran kedisi ve Amerikan Shorthair kedisinin çiftleşmesinden doğan Exotic Shorthair cinsi kediler, benzersiz bir yüz ifadesine sahiptir. Diğer kedilerden oldukça farklı olan yüz şekli basık ve yüz ifadesi de çok şirindir. Ona baktığınızda şirinlik kelimesinin anlamı değişecektir. Gördüğünüz en tatlı yaratık bu olabilir. Bu şirinlik sizi büyüleyebilir ve mutlaka bu kedilerden bir tane istiyorum diyebilirsiniz. Ancak bir Exotic Shorthair sahiplenmeden ırk hakkında bazı önemli bilgileri öğrenmelisiniz;

  • Exotic Shorthair ilgi ve oyun için sizden fazla zaman ister.
  • Bu ırkı sahiplenecek olanlar, bu kedi dostuna fazla zaman ayırmayı göze almalıdır.
  • Yaramaz ve hareketli bir kedi olduğundan geniş alana ihtiyaç duyar.
  • Kaliteli mama ve doğru beslenme b kediler için çok önemlidir.
  • Avcı yönü güçlüdür, dışarı çıkabileceği sağlıklı bir ortam olması iyi olur.

Exotic Shorthair Özellikleri ve Karakteri

Suratı İran kedisi gibi basık olan Exotic Shorthair kedilerin kısa, ince ve pelüş gibi tüyleri vardır. Kahve, kızıl, siyah veya mavi gibi farklı renklerde olabilirler. Köpek gibi getir-götür oyunları oynayabilir. Oyun oynamaya bayılır. Her zaman insanlarla etkileşim halinde olmak ister. Genel karakteristik özellikleri ise şöyledir;

  • Sevecen ve bir hayli de yaramazdır.
  • Kucakta oturmayı sever.
  • Kendi kendine eğlenmeyi bilir.
  • İlgi ve sevgiye muhtaçtır.
  • Sahibine çok düşkündür.
  • Sesi çok güzeldir ama fazla miyavlamaz.
  • Kıvrak zekâsıyla sizi şaşırtabilir.
  • Biraz başına buyruktur.

Exotic Shorthair Nasıl Beslenir?

Özel ırk kedilerin özel beslenme ve bakım ihtiyaçları olur. Sağlık durumlarının kontrol edilip ne tür besin değerleri olan mamaya ihtiyaç duydukları belirlenmelidir. Bu nedenle yavruyken veterinere götürüp kontrolleri yaptırılmalıdır. Kesinlikle kaliteli mama ile beslenmelidir. Mama konusunda seçici olabilir. Aynı zamanda biraz da oburdur. Çok kilo almaması için doğru beslenmesi gerekir. Beslenme konusunda günlük bir rutini olmalıdır. Bu konuda düzen ister. Mama kabı ve su kabı her zaman temiz olmalıdır.  Hareketli olduğu için enerji ihtiyacını karşılayacak mama ile beslenmesi gerekir.

Exotic Shorthair Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Dünyanın en popüler kedi ırklarından biri olan Exotic Shorthair cinsi, 1950’lerde Amerika’da ortaya çıkmıştır. Bir ırk olarak da 1986 yılında tanınmıştır.

Exotic Shorthair Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Siz onun böyle havalı göründüğüne bakmayın. Aslında kendisi biraz pasaklı bir kedi cinsidir. Bu yüzden onun temizliğine çok dikkat etmeniz gerekir. Tüy dökme derecesi orta derecedir. Ama mutlaka tüyleri haftada birkaç kez taranmalıdır. Ayda bir de banyo yaptırılmalıdır. Fakat banyodan sonra mutlaka tüyleri kurutulmalıdır. Ağız ve diş bakımı ve tırnak bakımına da dikkat edilmelidir. Göz çevresi ve kulak içinin de ıslak mendille silinmesi gerekir. Kendisi yaramaz ve çok hareketlidir. Çabuk kirlenebilir. 

Exotic Shorthair Ne Kadar Yıl Yaşar

12 ile 15 yıl arasında yaşayabilen güzeller güzeli Exotic Shorthair kediler, kaliteli yaşam standartlarına sahip olmalıdır. Uzun yaşaması tamamen iyi bakılmasına bağlıdır. Sürekli sağlık kontrolleri yaptırılmalıdır. Aşıları ve sağlık durumu takip edilmelidir.

Exotic Shorthair Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi

Uyumlu ve sosyal bir kedidir. Çocuklarla iyi anlaşır. Çocuklu ailelerin çok tercih ettiği bir ırktır. Diğer hayvanlarla da arası iyidir. İlgi ve oyun aşığı olduğundan çocuklarla arkadaşlık etmeyi sever. 

Orijinal Exotic Shorthair Nasıl Anlaşılır?

Bu ırkın ırka özgü görünüş standartları oldukça barizdir. Basık ve sevimli yüzünü nerde görseniz tanırsınız. Orijinal ırk kedi görsellerine bakarak ırkın standart görünümünü anlayabilirsiniz.