Kedi İlanlarıAnkara kategorisinde 2 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Ankara Kedisi Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Türkiye’nin ulusal hazinelerinden biri olarak görülen Ankara kedisinin uzun beyaz tüyleri dillere destandır. Öyle zarif öyle güzeldir ki, dünyanın dört bir yanında hayranları vardır. Üstelik zarafetini zekâsı ve güçlü fiziksel özellikleriyle taçlandırır. Atletik yapısı ve parlak zekâsıyla kapıları, muslukları açmayı öğrenebilir. Bir Ankara kedisiyle yaşamak istiyorsanız sizin de ona uygun olmanız gerekir. Ankara kedisi sahiplenirken aklınızda bulunması gerekenler;

  • Ankara kedisi bağlı olduğu sahibinden hiç ayrılmak istemez.
  • Çok oyuncudur, evde bir şeylerle uğraşarak yaramazlıklar yapabilir.
  • Enerjisi hiç bitmez, tüm gün oradan oraya koşturur.
  • Dinlenme ve uyuma zamanlarını sahibinin kucağında geçirebilir.
  • Özel tüyleri özenli bakıma ihtiyaç duyar.
  • Komutları anlar, ama uygulamada biraz inatçı olabilir.

Ankara Kedisi Özellikleri ve Karakteri

Ankara kedisi yumuşak beyaz tüylerinin altında kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Gözleri genellikle mavidir, ama yeşil-sarı, mavi-yeşil veya kehribar-sarı kombinasyonlarında da olabilir. Yürüyüşü ve hareketleri kendine özgü bir zarafet sunar. Bazen onu podyumda yürüyor sanabilirsiniz. Beyaz ipeksi uzun tüylerinin ne kadar güzel olduğun farkında gibidir. Ankara güzelliği kadar karakter özellikleri de büyüleyicidir:

  • Öyle zeki bir kedidir ki etrafı izleyip davranışları taklit edebilir.
  • İlgiye kesinlikle muhtaçtır, onunla ilgilenmezseniz dikkatinizi çekmek için türlü şeyler yapar.
  • Yalnız kalamayacak kadar sosyal ve sahibine bağlıdır.
  • İstediklerini yaptırmak gibi bir huyları da vardır.
  • Memnun olmadıkları durumlarda sinirlenebilirler.

Ankara Kedisi Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Serbest ve sık beslenme alışkanlıkları olan Ankara kedileri için kaliteli kuru mama tercih edilmelidir. Kedinin sağlık durumuna, kilosuna, aktivite yoğunluğuna göre kuru mama besin değerlerleri belirlenmelidir. Günde 10 veya 11 kez mama yiyebilir. Az ve sık yiyerek fiziksel aktiviteler için enerji toplar. Temiz ve taze su olmazsa, suyunu içmez. Hatta sizden musluğu açıp oradan su içmesine izin vermenizi de isteyebilir. Çünkü akan su daha temiz ve tazedir. 

Ankara Kedisi Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Ankara eski adıyla Angora bu müthiş kedi ırkının anavatanıdır. Tarihi 1600’li yıllara kadar dayanır. Bilinen eski kedi ırklarından birisidir.

Ankara Kedisi Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Ankara kedisinin sürekli bakım isteyen çok güzel uzun tüyleri vardır. Ankara kedisinin tüyleri dökülür. Ancak düzenli ve iyi şekilde tüy bakımı yapılırsa tüy dökülmesi azalır. Taranmak bu kedi için çok önemlidir. Tüy sağlığı için tarama hiç aksatılmamalıdır. Ankara kedisi suyu hiç sevmez. Yıkanması zordur. Kuru şampuan ve diğer özel malzemelerle beyaz tüyleri temizlenmelidir. Tüy sağlığını beslenmesi çok etkiler. Kaliteli olmayan kuru mamalar tüy sağlığını olumsuz etkiler.

Ankara Kedisi Ne Kadar Yıl Yaşar

Oldukça sağlam bir yapıya sahip olan Ankara kedileri 12 veya 18 yıl kadar yaşayabilir. İyi bakılırsa Ankara kedisi oldukça fazla yaşar. Genetik hastalık yatkınlıkları yoktur. Ama dikkat edilmesi gereken sağlık durumu takibidir. Sürekli veteriner kontrolleri yapılırsa, ihtiyacı olan vitaminlerle desteklenebilir. Unutmayın ki mutlu kediler daha uzun yaşar.

Ankara Kedisinin Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi

Oyun oynamayı çok seven Ankara kedisi çocuklarla çok iyi anlaşır. Çocuklar için sevimli bir oyun arkadaşı olabilir. Baskın bir karakteri olduğundan diğer kedilerle ve evcil hayvanlarla anlaşamayabilir. Yavruyken diğer hayvanlarla büyürse uyum sağlar. Sonradan eve getirilen kedileri pek hoş karşılamayacaktır.

Orijinal Ankara Kedisi Nasıl Anlaşılır

Uzun beyaz tüyleri ve mavi gözleri en belirin özellikleridir. Vücut yapısının kaslı ve atletik olması da farkını ortaya koyar. Yürüyüşüne bakarsanız bariz farklı bir yürüyüşü olduğunu görürsünüz.