Kedi İlanlarıBritish Longhair kategorisinde 4 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

British Longhair Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sempatik ve karizmatik British Longhair kediler adeta bir sevgi yumağıdır. Tüm kedi ırkları içinde kendini sevdirmeyi ve sevgi göstermeyi bu kadar çok seven bir kedi ırkı daha göremezsiniz. Fakat bu sevgi iletişimini tamamen kendi tarzında yaşar. British Longhair uzun tüylü, sevimli suratlı asil bir İngiliz kedisidir. British Shorthair kardeşine göre daha uzun tüylüdür. Görür görmez kendine âşık eden bu sevimli British Longhair kedileri sahiplenmeden önce onlar hakkında şunları bilmelisiniz;

  • Çok özel tüy bakımı ve buna göre beslenmeye ihtiyaç duyar.
  • Sosyal kediler olduklarından uzun süre yalnız bırakılmamalıdır.
  • Beslenme konusunda hassastır ve düzenli olarak beslenmezse küser.
  • Düzen değiştirmeyi sevmeyen bu kediler için standart ve kaliteli yaşam olanakları sunulmalıdır.

British Longhair Özellikleri ve Karakteri

Yuvarlak ve minik kafası büyük ve boncuk boncuk gözleri vardır. Biraz tombik olan bu tatlı kedi cinsi yemeyi çok severler. Çok kilo alabilirler. 15 kg bulan bir bünyeye sahip olma ihtimalleri vardır. Bu nedenle beslenmesi çok dikkatli ayarlanmalıdır.  Yani tatlılığıyla sizi kandırmasına izin vermemelisiniz.  Karakter olarak çok uysal ve sadık kedilerdir. Genel karakter özellikleri;

  • Oldukça sakin ve sıcakkanlıdır
  • Meraklı ama biraz tembeldir
  • İnsanlarla birlikte olmayı sever
  • Kucağa alınmayı sevmez ama okşanmayı çok sever
  • Tam bir ev kedisidir evde kendi alanlarını oluşturur
  • Uyumaya ve dinlenmeye bayılır
  • Sadıktır sahibini köşe bucak takip eder

British Longhair Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Yemek konusunda hem seçici hem de obur bir kedidir. British kediler için özel kuru mama seçenekleri bulunur. Ancak bu kedi dostunuzu en doğru şekilde beslemek için veterinere danışmalısınız. Sağlık durumuna, yaşına, kilosuna ve hareket dinamiklerine göre mama besin değerleri belirlemek gerekir. Ev yemeklerinden istese bile vermemeyi tercih etmelisiniz. Yemek konusunda biraz arsız olabilir. Ancak obez olma riski vardır. Bu nedenle belli oranlarda belli saatlerde beslenmelidir. Kendisi de bu konuda sizi uyaracaktır. Zamanında mamasını vermezseniz size küsebilir de. Mama kabı ve su kabı her zaman temiz olmalıdır. Uzun bıyıkları olduğundan çok derin mama ve su kabı tercih edilmemelidir. 

British Longhair Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

British kedi ırkı, uzun tüylü ve kısa tüylü olmak üzere iki farklı türde olur. Uzun tüylü olan Longhair kedilerin de, kısa tüylü Shorthair gibi anavatanı Büyük Britanya’dır. 

British Longhair Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Eşsiz güzellikle uzun ve pofuduk tüyleri olan bu can dostlarımızın tüy bakımı çok önemlidir. Her kedi kadar tüy döken bir kedidir. Ancak günlük olarak tüylerine uygun tarakla taranması gerekir. Tüy bakımı yapılırsa, tüy dökme sorunu yaşanmaz. Tüy bakımı sağlığı için de çok önem teşkil eder. Beslenmesi de tüy dökülmesini etkiler. Kaliteli mamayla beslenmezse tüyleri zayıflar. Yavruyken taranmaya ve temizlenmeye alıştırılmalıdır. Suyu pek sevemeyen bu tatlı kediler için kuru şampuan daha iyi bir seçimdir. Tırnak bakımına da dikkat etmek gerekir.

British Longhair Ne Kadar Yıl Yaşar?

Çok uzun yaşayan kedi ırklarından biridir. 15 ila 17 yıl arasında yaşayabilir. Hatta iyi bakılırsa ve mutlu bir hayat sürerse bu süre 20 yıla kadar da çıkabilir.

British Longhair Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi

Bu tatlı kedi cinsi çocuklarla da diğer hayvanlarla da çok iyi anlaşır. Çocuklu aileler için uygundur. 

Orijinal British Longhair Nasıl Anlaşılır

Bariz görünüm özellikleri standart ırk görsellerine bakılarak anlaşılabilir. En belirgin özellik elbette mükemmel tüyleridir.