Kedi İlanlarıScottish Straight kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Scottish Straight Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Düz ve dik kulaklı İskoç kedisi Scottish Straight, aslında ayrı bir kedi ırkı değildir. Scottish Fold ve British Shorthair kedilerin melezlenmesinden elde edilen, kıvrık kulaklı olmayan kedilerdir. Fold cinsi kedilerin çiftleşmesi yavruların sakat doğması ihtimali nedeniyle tehlikelidir. Bu nedenle Fold ve Shorthair çiftleştirilir. Bu çiftleştirmeden iki türlü yavru doğabilir. Biri kıvrık kulaklı Fold birisi de kıvrık kulaklı olmayan Straight kedilerdir. British Shorthair’le hemen hemen aynı görünen bu kediler, aslında kıvrık kulaklı Fold elde etmek istenirken aradan çıkan iki ırka da ait olmayan iki ırk özelliklerini taşıyan kedi cinsidir. Sevimlilikleri ile kalbinizi anında çalacak kedilerdir. Scottish Straight sahiplenmek istiyorsanız şunları bilmelisiniz;

  • Çok ilgi isteyen kedilerdir ve ilgilenilmezse stres sorunları yaşar.
  • Sahibine çok bağlanır ve evin içinde hep peşinde dolaşır.
  • Kucağa alınıp sevilmesi mümkün değildir, kendi tarzında sever ve sevdirir.
  • Yabancılara karşı mesafelidir ve misafiri pek sevmez.
  • Kaliteli beslenme ve sağlıklı bakım koşullarına ihtiyaç duyar.

Scottish Straight Özellikleri ve Karakteri

İskoç güzeli bu sevimli kedileri, koyu gri, açık gri, beyaz ve siyah gibi farklı renklerde, uzun ya da kısa tüylü şekilde olabilir. Büyük yuvarlak gözleriyle yuvarlak kafasıyla tıpatıp Scottish Shorthair’e benzer. Kardeşleri Fold’lar gibi kıvrık kulaklı olmasalar da en az onlar kadar tatlıdırlar. Karakter özelliklerinde iki ırkın da etkileri görülür. Öne çıkan karakter özellikleri:

  • Sevimli, uysal ve oyuncudur.
  • Yalnız ve ilgisiz kalmayı sevmez.
  • Kucağa gelmez ama hep yakınızda durur.
  • Zekidir, sizi dinler ve anlar.
  • Titizdir kumunun, mama kaplarının veya su kabının yani her şeyinin hep temiz olmasını ister.
  • Sıcaktan hiç haz etmez, serin ortamlar ister.
  • İskoç kedisi asaletini taşır.
  • Yabancılara karşı çekingendir.

Scottish Straight Nasıl Beslenir?

İki popüler ırkın melezi olan dik kulaklı İskoç kedisi özel ırk bakımına ihtiyaç duyar. Her mamayı yemez. Kendi ırkına özel Fold ya da Shorthair için üretilen mamalardan yiyebilir. Bu tür cins kedilerin beslenmesi için yavruyken veterinere danışmak en iyisidir. Sağlık kontrolleri yapılarak ihtiyaç duyduğu besin değerleri olan mama tercih edilebilir. Pis tuvaletten asla hoşlanmazlar. Kedi kumları her zaman temiz tutulmalıdır. Aksi halde gidip başka yerde işlerini görebilirler. Haftada iki kere tırnak ve diş bakımları yapılmalıdır. Obez olmaya meyilli kedilerdir, bu sebeple beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Çok yememeli ve bir beslenme programı olmalıdır.

Scottish Straight Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Dik kulaklı İskoç kedisidir. Safkan bir ırk değildir. Fold ve Shorthair İskoç kedi ırklarının çilleşmesinden elde edilir. Kökeni bu iki ırkın kökenlerine uzanır. 

Scottish Straight Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Tüylerinin şahane yumuşaklığı ve parlaklığına baktığınızda özel ilgi istediğiniz fark edersiniz. Uzun tüylü olanlar haftada 3 veya 5 kez kısa tüylü olanlar haftada 2-3 kez fırçalanmalıdır. Ortalama bir kedi kadar tüy döker. Bakım yapmak tüy dökümünü en aza indirir. Beyaz tüylü olanlar çabuk kirlenebilir. Tüyleri günlük olarak temizlenmelidir. Zira bu güzellikler kirli ve bakımsız olmaktan hiç hoşlanmaz.

Scottish Straight Ne Kadar Yıl Yaşar

Ortalama 14 ile 16 yıl yaşarlar. Beslenme kalitesine, yaşam standartlarına, sahibiyle iletişimine göre bu süre uzayabilir. 

Scottish Straight Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi

Çocuklar ve diğer hayvanlarla uyumludur. İyi geçinir. Ancak misafirlere karşı huysuz ve çekingen olabilir.

Orijinal Scottish Straight Nasıl Anlaşılır

Standart görünüş özellikleri incelenerek orijinallik kolaylıkla anlaşılabilir. Scottish Shorthair’in aynısı dik kulaklısıdır.