Köpek İlanlarıBorder Collie kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Border Collie Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hareketli ve eğlenceli yapısıyla hayatınıza renk katan Border Collie cinsi köpekler, zamanınızı birlikte geçirmekten keyif alabileceğiniz mükemmel bir arkadaştır. Yüksek enerjiye sahip olan bu köpeklerin çevikliği ise inanılmaz seviyededir. Doğru eğitimle bu zeki köpeklere istediğiniz her şeyi öğretebilir ve size olan sadakatine hayran kalabilirsiniz. Hem iyi huylu hem de sevimli olan Border Collie köpeklerinden besleyerek, hayatınızı çok daha keyifli hale getirebilir ve kendinize mükemmel bir yol arkadaşı edinebilirsiniz.

Border Collie Özellikleri ve Karakteri

Dünyanın en zeki köpek cinslerinden biri olarak kabul edilen Border Collie, aynı zamanda eğitim için de oldukça heveslidir. Bu sayede birlikte olduğunuz süre boyunca her açıdan kusursuz bir ilişkiye sahip olabilirsiniz. Sosyalleşme konusunda da başarılı sonuçlar elde eden bu köpekler, her türlü ortama kolaylıkla uyum sağlar. Sadece insanlarla değil, diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaşan Border Collie, çocuklarla da vakit geçirmeyi çok sever. Zekâsı ve çevikliği ile eğitimlere mükemmel yanıt veren bu köpek ırkı, yarışmalarda da genellikle en yüksek derecelerin sahibi olur. Bu köpekler çabuk sıkılan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle onların sürekli meşgul edilmesi ve enerjilerini atmaları için uygun şartlar oluşturulmalıdır. Aksi takdirde köpeğiniz aşırı havlayabilir ve araçları kovalama gibi davranışlarda bulunabilir. Bu nedenle sürekli egzersiz yapmasını sağlayarak, fazla enerjilerini boşalmalarına yardımcı olmalısınız.

Border Collie Nasıl Beslenir?

Düzenli olarak egzersiz yapması gereken Border Collie cinsi köpeklerin beslenmesine de özen gösterilmelidir. Kaliteli ve güvenilir mamaları tercih ederek, köpeğinizin alması gereken besinleri temin etmelisiniz. Böylece ilerleyen süreçte sağlık problemlerinin oluşma riskini minimuma düşürebilirsiniz.

Border Collie Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

İlk olarak İngiltere ve İskoçya arasındaki bölgede ortaya çıkan Border Collie, koyun sürülerini korumak isteyen çiftçiler tarafından yetiştirilmiştir. Özellikle engebeli arazilerde uzun süre koşabilecek kadar çevik ve güçlü olan bu çoban köpekleri, daha sonraları Kraliçe Victoria sayesinde popülerlik kazanmıştır. Kraliçe’nin Balmoral’a yaptığı bir gezide Border Collie cinsi bir köpekle karşılaşıp çok sevmesi sonucu adından sıklıkla bahsedilen bu ırk, zekâsı ve sadakati ile hayvan sevenlerin ilgisini çeker.

Border Collie Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Border Collie cinsi bir köpek beslerken, tüy bakımına dikkat etmeli ve düzenli olarak tarama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Böylece çok daha sağlıklı ve parlak tüylere sahip olan köpekler, huzurlu ve mutlu olur. Tüy sağlığı için tüketilen mamaların da kaliteli ve besleyici olması gerekir. Ayrıca veterinere düzenli olarak görünmesi gereken köpeklerin aşıları tam olmalıdır.

Border Collie Ne Kadar Yıl Yaşar?

Sağlıklı ve bakımlı bir Border Collie ırkının ortalama yaşam süresi 12 yıldır. Zorlu bir coğrafyada koyun sürülerini koruması amacıyla yetiştirilen bu ırk, güçlü ve çeviktir. Bu nedenle egzersiz ihtiyacı karşılanmalı, sevgi dolu bir ortamda büyütülmeli ve sağlıklı mamalarla beslenmelidir. Böylece kaliteli bir yaşama sahip olur ve ömrünün sonuna kadar size en iyi şekilde yoldaşlık eder.

Border Collie Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

Sosyalleştirilen ve sevgi dolu bir ortamda büyütülen Border Collie cinsi köpekler, çevresindeki herkesle uyum içerisinde olur. Özellikle çocuklarla güçlü bir bağ kuran bu köpekler, diğer hayvanlarla da çok iyi geçinir. Bununla birlikte iyi yetiştirilmeyen ve küçük hayvanlarla bir araya getirilmeyen Border Collie köpekler, ısırma eğilimi gösterebilir.

Orjinal Border Collie Nasıl Anlaşılır?

Genellikle tüyleri siyah ve beyaz olan Border Collie, aynı zamanda siyah-gri, kızıl-beyaz da olabilir. Bu köpekler düz siyah renge sahip olabileceği gibi, üç renkli de olabilir. Bu köpeklerin tüyleri düz ve çift tabakalı olur. Ayrıca kulakları çoğu zaman yarı dik olur.