Köpek İlanlarıDoberman kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Doberman Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hem dünya genelinde hem de Türkiye’de en çok tercih edilen köpek cinslerinden biri olan Doberman, sahip olduğu özelliklerle köpek sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Güçlü, hızlı ve kaslı olması nedeniyle agresif olduğuna inanılan bu köpek ırkı, güvendiği sahibine karşı oldukça sevgi doludur. Sahibini aynı zamanda en yakın arkadaşı olarak gören bu köpekler, zekası ile herkesi şaşırtır. Böylece insanlara arkadaşlık etmesinin yanı sıra polis, asker gibi birçok kişinin de en yakın görev arkadaşıdır.

Doberman Özellikleri ve Karakteri Nasıl Bir Köpektir?

Orta büyüklükte bir köpek ırkı olan Doberman, 35 kiloya kadar çıkarken, 72 cm’e kadar uzayabilir. Genellikle siyah renkte olan Doberman’ın burnunda, kaşında ya da patilerinde kahverengi lekeler olabileceği gibi, mavi, kızıl kahverengi ve açık kahverengi gibi tüylere sahip olan Doberman köpekleri de mevcuttur. Bu köpekler doğdukları andan itibaren güvenilir ve sevgi dolu bir ortamda oldukları zaman, kendileri de ailesine karşı bağlı ve sevgi dolu olur. İnsanlarla vakit geçirmeyi seven bu köpekleri bahçede tutup, yalnız bırakırsanız mutlu olmalarını bekleyemezsiniz. Bu tür durumlarda mutsuz, sinirli ve saldırgan olabilirler. Bu nedenle Doberman edindiğinizde mümkün olduğunca köpeğinize sevginizi göstermelisiniz. Böylece birbirinizin ailesi olabilir ve hayatınız boyunca birbirinize yoldaşlık edebilirsiniz.

Doberman Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Doberman köpeklerinin kulaklarının ve kuyruklarının kesilmesi oldukça yaygın olmasına rağmen, aslında bu durum köpeklerin yararına değildir. Sokakta sürekli gördüğünüz bu manzara, aslında köpeğiniz için sağlıksızdır. Uzvunu kaybetme durumu psikolojik olarak köpeklerin olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Bu nedenle Doberman beslemeyi düşünüyorsanız, kesinlikle tıbbi açıdan bir zorunluluğu olmadığı sürece, kulak ve kuyruk kesim işine girmemelisiniz.

Doberman Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Doberman köpeklerinin kökeni Almanya’ya dayanır. 19. yüzyılın sonlarına doğru vergi memuru Karl Friedrich Louis Dobermann tarafından farklı köpeklerin çiftleştirilmesi ile oluşturulduğu düşünülen bu yeni ırkın laboratuvar ortamında geliştirildiği de söylentiler arasında yer alır. Kesin olarak bilinmese de German Pinscher, Rottweiler, Beauceron ve Weimaraner ırklarının kullanılarak Doberman ırkının yaratıldığı kabul edilir. Bu harika ırkın günümüzün en çok sevilen köpeklerinden olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Doberman Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Doberman köpeklerinin tüy bakımı oldukça kolaydır. Kısa olan tüyleri fazla dökülmez. Ayrıca haftada bir ya da iki kez taranması gereken tüyleri, sağlıklı ve parlak olur.

Doberman Ne Kadar Yıl Yaşar?

Genel olarak Doberman ırkının ömrü 10 ve 13 yıl arasındadır. Sağlıklı ve dirençli bir vücuda sahip olması için, öncelikle köpeğin doğru beslenmesi ve düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Böylece sadece fiziken değil, aynı zamanda ruhen de sağlıklı olan Doberman, yaşamını en iyi şekilde sürdürür.

Doberman Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi Nasıldır?

Doberman ırkı sahibine oldukça bağlıdır. Bazen tüm aileye bağlılığını gösterirken, bazen sadece aileden birine bağlılık söz konusu olabilir. Ayrıca Doberman çocuklara karşı ılımlıdır. Genel olarak baskın karakterli olan bu köpeklerin sosyalleşme eğitimi alması gerekir. Bu sayede hem insanlara karşı hem de diğer hayvanlara karşı daha olumlu bir tavır içerisine girer. Ancak yine de diğer köpeklerle iç içe olmaları tavsiye edilmez.

Orjinal Doberman Nasıl Anlaşılır?

Doberman beslemeye karar verdiğinizde, öncelikle orijinal ırk olduğundan emin olmalısınız. Öncelikle siyah ve kızıl renklerinde olan bu köpekler, mavi ve kahve gibi renklere de sahip olabilir. Albino beyaz renkleri de bulunan Doberman köpekleri, günümüzün en çok sevilen evcil hayvanları arasında yer alır.