Köpek İlanlarıAkita Inu kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Akita Inu Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Akita Inu cinsi köpekler, Japon savaşçıların genlerini taşıyormuş gibi asalet ve gücü duruşuna da yansıtır. Asil, ağırbaşlı, cesur ve sadık olan bu köpek ırkı, koruma köpeği olarak mükemmel bir seçimdir. Aileler için hem sevimli hem de koruyucu bir köpek olarak idealdir. Siz de bir Akita Inu sahiplenmek istiyorsanız, bu cinsin iri, güçlü ve koruyucu köpekler olduğunu bilmelisiniz. Özellikle de apartmanda yaşıyorsanız, bu cinsi sahiplenmemeniz uygun olacaktır. Akita Inu apartman köpeği değildir, onun için geniş bir alanınız olmalıdır. İnatçı bir köpek olduğu için eğitimde ısrarcı olmak gerekir. Hem ince hem kalın tüyleri vardır (soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklıdır). Akita Inu cinsi, ailesine karşı çok sadık, dikkatlidir ve görev yerine getirme konusunda çok iyidir.

Akita Inu Özellikleri Ve Karakteri Nasıldır?

Bir Japon köpeği olan Akita Inu farklı karakter özellikleriyle diğer ırklardan ayrılır. Avcı, dövüşçü, kızak köpeği genlerini taşır. Bu cins, yüzyıllar sonra bile yapısı değişmemiş nadir köpek ırklarından biridir. Genel olarak çok güçlü kasları, başı ve göğsü vardır. Çok iyi bir koruma köpeği ve çok iyi bir yüzücüdür. Akıllı, cesur, sakin, sevecen aynı zamanda da oldukça inatçıdır. Özellikle ailesine karşı sadık yabancılara karşı temkinlidir ve diğer köpeklere karşı saldırgan olma eğilimimdedir. Ancak havlamayı da pek tercih etmez. Akita Inu cinsi getir-götür oyunlarını oynamaktan büyük keyif alır

Akita Inu Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Bu köpeğin kendine has eşsiz özellikleri olduğundan bahsetmiştik. Beslenme konusunda da çok ilginç bir tavırları vardır. Fiziksel egzersiz eksikliği hissettiklerinde nadir olarak 3 gün oruç tutabilirler. Bu gönüllü olarak yemeği reddetmektir. Bu çok sık görülen bir durum olmasa da görülmesi de muhtemeldir. Genetik özelliklerinden dolayı beslenmelerinde balığa mutlaka yer verilmelidir. Kuru mamalarında balık-et ve kemik unu olması gerekir. Köpeğinize her zaman temiz ve taze su vermelisiniz.

Akita Inu Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Japon kültüründe önemli bir yeri olan Akitaların tarihi 17.yy’ın başlarında Japonya’nın Akita şehrine uzanır. Karlı dağlarda kızak çeken akitalar çok yoğun kar altında bile avlanabilen güçlü köpeklermiş. Yüzyıllar içinde geyik avında av köpeği, karlı bölgelerde kızak köpeği, şehirlerde dövüş köpeği olarak kullanılmışlar. Hachiko efsanesi olarak bilinen bir Akita köpeği efsanesi de vardır. Kitaplara ve filmlere konu olan b gerçek hikâyedeki Akita Inu cinsi köpeğin adı Hachiko’dur. Hikâye uzun ancak biz size şu kadarını söyleyelim Hachiko ölen sahibi dönecek diye tam dokuz yıl aynı istasyonda beklemiş bir köpektir ve o istasyonda bu köpeğin bir heykeli vardır.

Akita Inu Tüy Döker Mi Bakımı Nasıldır?

Yılda 2 defa yoğun tüy döken bu köpeklerin haftada en az bir defa taranması gerekir. Tüy dökme dönemindeyse günde bir kere taranmalıdır. Çift katmanlı postları doğaları gereği koruma amaçlıdır. Bu postun zarar görmemesi için gerekmedikçe yıkanmamalı ve yıkanırsa şampuan kullanılmamalıdır.

Akita Inu Ne Kadar Yıl Yaşar?

Ortalama ömrü 10-15 yıl olan Akita Inu köpekler, Japonya’da uzun yaşamın sembolü olarak görülür.

Akita Inu Çocuklar Ve Hayvanlar İle İlişkisi Nasıldır?

Doğası gereği ailenin çocuklarını koruyup kollayan ve onlarla oynamayı çok seven bir köpektir. Ancak küçük çocuklarla yalnız kalmaması gerekir. Diğer hayvanlara karşı abrasiftir.

Orijinal Akita Inu Cinsi Nasıl Anlaşılır?

Orijinal akitaların kulakları yavruyken bile dik durur. Safkan Akita Inu köpeklerde benekli tüy desenleri olmaz. Amerikan Akitalarda benekli desen olabilir. En çok bilinenleri kırmızı ve beyaz renkli tüylü olanlarıdır.