Köpek İlanlarıCavalier King Charles kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Cavalier King Charles Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sevecen karakteri ve minimal yapısı ile köpek sevenlerin gönlünü fetheden Cavalier King Charles cinsi köpekler, apartman dairesinde rahatlıkla yetiştirebileceğiniz evcil hayvanlar arasında yer alır. Rahatsız edildiğinde dahi çevresine tepki gösterip zarar vermeyen bu sempatik köpekler, çocuklu aileler için en ideal cinslerden biridir. Çocuklarla mükemmel vakit geçiren ve herkesin eğlenmesine yardımcı olan bu köpeklerin bakımı da oldukça rahattır.

Cavalier King Charles Özellikleri ve Karakteri

Samimi ve enerji dolu bir yapıya sahip olan Cavalier King Charles türü, tam bir kucak köpeğidir. Sevginizi dilediğiniz gibi gösterebileceğiniz bu köpekler, sahibiyle vakit geçirmeye bayılır. Ayrıca bu köpek cinsinin eğitimi de oldukça kolaydır. Temel komutları kısa sürede öğrenen Cavalier King Charles cinsi, kendi haline bırakılırsa şımarır ve sözünüzü dinlemez. Sürekli takip edilmeli ve şımarmasına müsaade edilmemelidir. Mükemmel bir kucak köpeği olmasına rağmen, görme ve koku duyuları çok gelişkindir. Bu da köpeğin iz sürme yeteneğini güçlendirir. Genellikle siyah-beyaz ya da ruby renginde olan bu köpeklerden bazılarında kulaklar ve göz çevresi kırmızı olur, bedenlerinin diğer kısımları ise beyaz olur.

Cavalier King Charles Nasıl Beslenir?

Küçük boyutlu olan bu cins köpekler, sağlıklı ve kaliteli mamalarla beslenmelidir. Beslenme düzeni takip edilmeli ve yeterli düzeyde besin alınmalıdır. Bu sayede ilerleyen süreçlerde sağlık problemi yaşanmaz ve köpekler sağlıklı bir yaşam sürer. Genel olarak bu köpeklerin ağırlığı 5 ile 8 kg arasında olur. Böylece kilo kontrolü yapabilir ve düzenli olarak veterinere götürülerek beslenme programı oluşturabilirsiniz.

Cavalier King Charles Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

King Charles Spaniel ırkından gelen ve Spaniel ile küçük burunlu Pug ve Japon Chin ırklarının melezlenmesi sonucu oluşan bu cins köpeklerin, Avrupa Kıtası’ndan İskoçya'ya Kraliçe Mary tarafından getirildiği düşünülür. 16. ve 17. yüzyılda asiller için mükemmel bir arkadaş, alt sınıftakiler için çiftçi köpeği olan Cavalier King Charles köpeklere asıl ismini veren kişi ise, Kral Charles’tır. Bu cins bir köpeği olan ve ona bağlılığı nedeniyle devlet işlerini aksatmak ile suçlanan Kral, bu ırkın Parlamento binası dâhil istediği yere kanunen uygun hale getirilmiştir. Yıllar geçtikçe cüsseleri küçülen ve burunları kısalan bu köpekler, 20. yüzyılın başlarında zengin bir Amerikan olan Roswell Eldridge gözetiminde İngiltere'ye getirilmiştir. Böylece zamanla popülerlik kazanan bu cins köpekler 1996'da Amerikan Kennel Kulübü tarafından tanınmıştır.

Cavalier King Charles Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Orta uzunlukta tüylere sahip olan Cavalier King Charles, haftada en az iki kez fırçalanması gerekir. Ayda bir yıkayabileceğiniz köpeğin aşıları tam yapılmalı ve beslenmesine dikkat edilmelidir. Böylece tüy dökülmesinin önüne mümkün olduğunca geçebilirsiniz.

Cavalier King Charles Ne Kadar Yıl Yaşar?

Sağlıklı bir Cavalier King Charles 14 yıla kadar yaşayabilir. Sevgi dolu bir ortamda yeterli ve kaliteli bir şekilde beslenen bu köpeklerin sağlık problemlerinin oluşma riski minimal düzeye düşer. Bu nedenle düzenli olarak bir veterinere kontrol ettirmeniz gereken köpeğinizin bakımını en iyi şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Cavalier King Charles Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

İnsanlarla mükemmel bir uyum içerisinde olan bu köpekler, özellikle çocuklarla duygusal bir bağ kurar. Kısa sürede aileden biri olarak göreceğini bu köpekler, çocuklu aileler için idealdir. Çocuklarla arkadaş gibi oynayan ve onlarla yatıp kalkan Cavalier King Charles köpeklerin tüyleri çok narindir. Bu nedenle ters bir hareket onları rahatsız eder. Bu rahatsızlığa neden olan bir çocuk olduğunda ise, köpekler sakinliğini korur ve çocuğa hiç kızmaz.

Orjinal Cavalier King Charles Nasıl Anlaşılır?

Cavalier King Charles cinsi bir köpek alacağınız zaman, öncelikle bu ırkın orijinal olduğundan emin olmalısınız. Bu da ancak ırkın fiziksel özelliklerini iyi bilmenizle mümkündür. Kulakları uzun bir görünüme sahip olan bu köpeklerin sırtının bazı bölgelerinde ve kafasında kahverengi tüyler bulunur. Vücudun alt kısmında ise beyaz renk ile kombinasyon oluşturan kahve tüyler yer alır. Bedeni biraz uzun ama bacak boyu kısadır. Bu sayede köpekler ok daha sevimli bir görünüm kazanır.