Köpek İlanlarıChow Chow kategorisinde ilan bulunamadı.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres
İlan bulunamadı.

Chow Chow Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Chow Chow köpek ırkı oldukça farklı bir görünüme sahiptir ve kedi benzeri yapısıyla hayvan sevenlerin sevgisini kazanır. Gururlu ve bağımsız bir ruha sahip olan bu köpekler, zor gibi görünmesine rağmen beslenmesi fazlasıyla keyifli bir evcil hayvandır. 
Hem dünyada hem de Türkiye’de büyük rağbet gören Chow Chow cinsi, diğer birçok köpek cinsi gibi her dediğinizi yapacak bir yapıya sahip olmasa da, sahibine sadık bir köpektir. Bu ırka mensup olan bir köpeği ailenize katmayı planlıyorsanız, bu miniğin kucakta gezmeyi sevmeyen bir köpek olduğunu bilmeli ve ona özgür bir alan bırakmalısınız. 

Chow Chow Özellikleri ve Karakteri

Birçok kişinin kediye benzettiği Chow Chow köpek ırkı, kendine özgü bir tarza sahiptir ve bağımsız olmayı seven bir canlıdır. Bu açıdan da kediye benzetilen bu köpekler, aile fertlerine bağlanan ve onlara her daim sadık kalan bir yapıya sahiptir. Aile dışından gördüğü yabancılara karşı her zaman tedbirli ve şüpheci bir bakış açısına sahiptir. Bu nedenle doğduğu andan itibaren bu cinsin sosyalleştirilmesi gerekir. Aksi halde hem insanlarla hem de diğer evcil hayvanlarla agresif bir tutum içerisine girerek bulundukları ortama uyum sağlayamaz.
Oldukça inatçı olan bu köpeklerin eğitimi de zorlu olur. Ancak zeka seviyesi ortalamanın üzerinde olur ve aslında etrafındaki her şeyin farkındadır. Çok hareketli olmayan bu minikleri evinizde rahatlıkla besleyebilirsiniz. Maksimum 32 kilo civarında olan Chow Chow köpek ırkı, 56 cm’ye kadar uzayabilir. Çift katmanlı kürkü düz ve kaba yapılıdır. Uzun tüyleri ise yumuşacıktır. 

Chow Chow Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Chow Chow cinsi köpekler kilo almaya eğilimli olduğundan beslenmesi konusunda titiz davranılmalı ve obez olmasına izin verilmemelidir. Aksi takdirde ilerleyen süreçlerde birçok hastalığa davetiye çıkarabilirsiniz. 
Sağlıklı ve kaliteli mamalarla düzenli şekilde beslenmeli ve ihtiyaçtan fazla besin verilmemelidir. Hareketi sevmeyen bu köpeklerin oyun eşliğinde günlük egzersizini yapması ise ihmal edilmemelidir. 

Chow Chow Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

En eski köpek ırklarından biri olan Chow Chow, Çin efsanelerinde bahsi geçen siyah dilli aslana benzetilir. Ayrıca kızaklarını çekmek için bu köpekleri kullanan Çinliler olduğu ünlü kâşif Marco Polo tarafından da dile getirilmiştir. Efsanelerin yanı sıra Göçebe Moğol Kabileleri tarafından da bu köpeklerin atalarının beslendiği düşünülür. Eski dönemlere ait çanak çömleklerde çizimi görülen bu köpek cinsinin bir Çin imparatorunun av köpeği olarak kullanıldığı da ileri sürülür. Bu nedenle Chow Chow ırkının Çin tarihindeki rolü büyüktür. 

Chow Chow Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

13 yıla kadar yaşayabilen Chow Chow cinsi köpeklerin çok sıcak ortamlarda tutulmaması gerekir. Sıcak havalarda bakımına daha ok dikkat etmeli ve tüylerini en az haftada bir kez fırçalamalısınız. Özellikle mevsim değişimlerin çok fazla tüy döken bu köpekler, düzenli olarak yıkanmalı ve tüy bakımı aksatılmadan yapılmalıdır.

Chow Chow Ne Kadar Yıl Yaşar?

Chow Chow cinsi köpeklerin ortalama ömrü 12 ya da 13 yıl kadardır. Sağlıklı ve konforlu bir yaşam için beslenmesine ve egzersizine dikkat edilmelidir. 

Chow Chow Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi

Baskın bir köpek türü olmasına rağmen çocuklarla iyi geçinen Chow Chow köpekler, erken yaşta sosyalleştirilmelidir. Böylece yabancılara ve diğer hayvanlara karşı da olumlu bir tutum içerisine girer. 

Orjinal Chow Chow Nasıl Anlaşılır?

Chow Chow köpek alacağınız zaman öncelikle orijinal ırk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Daima tek renkli olan bu köpek ırkı, genellikle kızıl renkte olur. Ayrıca krem, mavimsi gri, ten rengi veya siyah renkli köpekler de mevcuttur. Ancak bunlar da yine daima tek renkli olur. Çok sık olmasa da beyaz renkli Chow Chow cinsi köpekler de vardır. Bu köpeklerin kulakları küçük ve yuvarlak olur. Ayrıca başının etrafından aslan gibi yelesi vardır. Gözleri koyu renklidir ve badem şeklindedir. Burunları ise siyahtır.