Köpek İlanlarıChihuahua kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan BaşlığıFiyatİlan TarihiAdres

Chihuahua Sahiplenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Minik köpek cinslerinden biri olan Chihuahua, ülkemizde her geçen gün daha fazla sayıda kişi tarafından beslenen bir evcil hayvandır. Sevimli ve canlı bir tarzı olan bu köpekler, hem fiziksel olarak oldukça hareketlidir hem de ruhsal açıdan neşelidir. Birbirinden farklı renklerle karşımıza çıkan Chihuahua, özellikle beyaz, koyu kahverengi ya da altın rengi tüyleriyle şirin bir köpek ırkıdır.

Chihuahua Özellikleri ve Karakteri Nasıldır?

Dilimizde Şivava olarak okunan Chihuahua ırkına mensup olan köpeklerden, bazıları uzun bazıları ise kısa tüylüdür. Ağırlıkları ise maksimum 3 kg kadardır. Minik köpek türleri arasında oldukça popüler olan bu cins, huzurlu ve sevgi dolu bir ortamdayken oldukça hareketli ve neşeli olur. İyi eğitim verilmeyen ve sevgisiz bir ortamda büyüyen köpekler ise sinirli ve agresif olur. Sevgi dolu olmasına rağmen, Chihuahua inatçı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle istemedikleri bir şeyi onlara yaptırmak oldukça zordur. Ayrıca aynı ırktan başka bir köpekle beraber yaşamaya bayılan bu minikler, oyunbaz yapılarıyla hayvanseverlerin gönüllerini fetheder.

Chihuahua Nasıl (Bakılır) Beslenir?

Halk arasında düşünülenin aksine Chihuahua ırkından köpeklerin bakımı oldukça kolaydır. Açık havada oynamayı ve gezmeyi çok seven bu köpekler, kaliteli kuru ve konserve mamayla beslenmelidir. İç mekanlara da kısa süre içerisinde alışan Chihuahua, şımarmaya müsaittir. Bu nedenle sevginizi gösterirken, fazla şımartmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde mızmız bir köpeğiniz olabilir.

Chihuahua Kökeni (Irkı) Nereden Geliyor?

Chihuahua ırkının tam olarak nereden geldiği henüz net değildir. Bununla birlikte bu köpeklerin kökeninin Meksika’ya dayandığı tahmin edilir. Çok eski tarihlerde Meksika’da yer alan Kızılderililer tarafından yetiştirildiğine inanılan bu köpek ırkının ismini ise Meksika’da yer alan Chihuahua adında bir eyaletten aldığı düşünülür.

Chihuahua Tüy Döker mi? Bakımı Nasıldır?

Bazılarının kısa ya da uzun olan tüyleri 4 ya da 5 haftada bir yıkanmalı, yıkama sürecinde köpeklerin üşümemesine özen gösterilmelidir. Orta derecede tüyleri dökülen bu köpekler düzenli olarak fırçalanmalıdır. Böyle çok daha canlı ve sağlıklı tüylere sahip olan köpekler mutlu olur.

Chihuahua Ne Kadar Yıl Yaşar?

Sağlıklı bir Chihuahua köpeği ortalama 16 yıl boyunca yaşar. Bunun için sağlıklı ve kaliteli mamalarla düzenli beslenmesi gereken köpeğin, sosyal ortamı da ideal şartlara sunmalıdır.

Chihuahua Çocuklar ve Hayvanlar ile İlişkisi Nasıldır?

Chihuahua ırkından olan köpekler genel olarak sevimli ve hayat doludur. Bununla birlikte kızdığı zaman agresifleşerek ısırma eyleminde bulunabilir. Bu nedenle çocuklarla arası pekiyi değildir. Şımarmaya müsait olan bu köpek cinsinin çocuklu ailelerin sahiplenmesi pek önerilmez. Yine de doğru bir sosyalleştirme eğitimiyle bu tür problemlerin önüne geçilmesi de mümkündür. Sosyal ortamlara alışan Chihuahua köpekleri, diğer hayvanlarla uyum içerisinde yaşayabilir. Özellikle kendi cinsinden başka bir köpekle birlikte vakit geçirmeye bayılan Chihuahua, doğru yetiştirildiğinde dost canlısı ve neşeli hayvanlardır.

Orjinal Chihuahua Nasıl Anlaşılır?

Hem büyüklerin hem de çocukların sevmeye doyamadığı Chihuahua köpekler, minik yapısıyla dikkatleri üzerine çeker. Günümüzde Türkiye’de bu hayvan cinsini yetiştiren ailelerin sayısı her geçen gün artış gösterir. Bu nedenle gün be gün popülerliği artan Chihuahua ırkının orijinal olduğundan emin olarak sahiplenme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Birbirinden farklı renklerde olan bu minik köpekler, en fazla 3 kg kadardır. Küçük olmalarına rağmen güçlü ve atak olan bu köpekler, ince bacaklıdır. Kafa yapıları küçük ve yuvarlak yapıdadır. Buna rağmen genel olarak vücutlarına oranla daha büyük kafalı görünürler. Bazıları kısa tüylere sahipken, bazılarının yumuşacık uzun tüyleri vardır.